Linas köttbullar och ett besök i surkålsträsket!

maj 11, 2014 | Kött

Igår snodde jag och familjen ihop ett gäng köttbullar som vi åt tillsammans med surkål. Tallrikarna var renskrapade. Inte en smula kvar. Bra betyg och lättdiskat. Jag är svag för surkål och nu står en burk i kylskåpet som bara väntar på att få göra nytta i tarmarna. Jag älskar surkål och åt det imorse till frukost tillsammans med lite fet yoghurt, grönsaker och ett stekt ägg. Jag är inte galen bara nyfiken på nya matvanor.

Linas köttbullar!

Välj din favoritfärs (jag använde kalv). Lägg färsen (ca 500 g) i en bunke. Riv ner ca 0,5-1 dl sötpotatis. Knäck i ett ägg. Salta och peppra. Jag kryddade även med ramslök men det går lika bra med färsk gräslök eller varför inte pressa i lite vitlök. Blanda runt och forma till söta små bullar. Stek i kokosfett eller i smör. Jag serverade köttbullarna tillsammans med surkål som jag hade blandat med lite fet yoghurt och lite riven sötpotatis (det som blev över från köttbullarna) plus lite annat grönt. Smaklig spis!

köttbullar

 

Foto: Lina Lindblad