Fromage Blanc

feb 22, 2017 | Sött

16880400_10154984886067673_1641650880_o

Vardag eller fest, vinter eller sommar spelar ingen roll. Den här desserten kan man servera när man vill. Den är perfekt att förbereda. Man kan toppa den med sommarens bär eller skafferiets nötter. Mina barn älskar den och vill numera servera den på sina kalas. Gott betyg! Testa du med!

4 PORTIONER

Fromage Blanc

1 dl vispgrädde

3 dl tjock grekisk yoghurt

2 msk florsocker

1/2 dl mandel

flytande honung

ca 1 tsk mortlad kardemumma

Vispa grädden fluffig.

Blanda yoghurt och florsocker.

Rosta mandeln i en torr stekpanna.

Ringla i honung så botten täcks i de fyra glasen, fyll på med moussen.

Servera yoghurtmoussen toppad med rostad mandel och mortlad kardemumma.

16936029_10154984886587673_1605572130_o