Lök- och rödbetsfyllda isterband!

okt 7, 2013 | Okategoriserade

Den syrliga goda smaken i isterbandet gifter sig bra med lök- och rödbetsfyllningen som finns i veckans recept. Jag gillar verkligen isterband. Det är enkelt att tillaga och går lätt att förbereda om du ska bjuda många. När vi firade min mans 30-årsdag så bjöd vi på isterband och fransk potatissallad. Det verkar vara många i den äldre generationen som har en speciell relation till isterband. Visste du att i Motala finns och verkar ”Svenska Isterbandsakademin”. Akademin har till uppgift att inom den svenska matkulturen väcka, underhålla och utbreda intresset för isterband. En av hedersmedlemmarna är Östenssons VD Håkan Lindblad.

Veckans recept som du även finner i annonsbladet!

När du lagar veckans recept så hoppas jag du lagar isterbanden med kärlek och gärna pratar lite extra östgötska eftersom isterbanden är lokalproducerade. Lyssna gärna på bandet ”Den Svenska Björnstammen” för att hitta den rätta känslan.

Lök- och rödbetsfyllda isterband

Ingredienser till fyra personer

Isterband 4 styck

Gul lök 1 styck

Rödbetor (inlagda) 1,5 dl

Persilja 1 kruka

Ägg 1 styck

Gör så här:

Tillagning ca 25 min
  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skala och finhacka lök. Hacka rödbetor. Hacka persilja.
  3. Blanda lök, rödbetor, persilja och ägg. Skär ett snitt i varje isterband. Fördela i rödbetsblandningen. Lägg korvarna i ugnsfast form.
  4. Stek i ugnen cirka 15 minuter.
  5. Servera med kokt potatis och en god sallad. Smaklig spis!

 

Lök- och rödbetsfyllda isterband

Bild från www.spisa.nu