Lördag hela veckan!

aug 14, 2016 | Okategoriserade

Under sommaren har det på något konstigt sätt blivit fler ”lördagar” för vissa av oss i familjen. Jag menar såklart konsumtionen av det som äts på lördagar hemma hos oss. I sommar har vi släppt lite på reglerna och det har funkat ok, trodde faktiskt att det skulle bli mer tjat om sötsaker. Men det är nu jobbet börjar. Sockeravvänjning. Jag läste nånstans att socker är lika beroendeframkallande som vissa droger. Läskigt är ett milt ord i sammanhanget. Under resten av året är vi återhållsamma när det gäller socker. Vatten till maten. Sötsaker är ok när det är fest.       

Kan man hålla deras blodsocker på en bra nivå utan toppar och dalar då får man glada och nöjda barn. 

Kanske världens godaste vitkålssallad! Rivstarta hösten med den här så håller du dig pigg och glad och förhoppningsvis frisk! 

Dr Ehdins dundersallad (detta recept ger en rejäl sats som håller i kylskåpet)

Receptet kommer från Sanna Ehdin, ”Den självläkande människan”

1/2 vitkålshuvud

2 morötter

1 stor lök (jag använde röd)

250 g färsk spenat (går även bra med fryst)

1 dl rostade o hackade hasselnötter

1 citron, pressad saft

Dressing

4 vitlöksklyftor

1 1/2 dl olivolja

1 ägg

1 tsk havssalt

1 tsk gurkmeja

1 tsk ingefära

1/4 tsk cayennepeppar

Strimla vitkålen ner i en stor bunke. Riv lök och morötter ner i bunken. Blanda ner spenat, hasselnötter och pressa citronen över.

Blanda sen dressingen genom att mixa vitlöksklyftorna med lite av oljan och knäck sedan ägget i. tillsätt resten av oljan genom att hälla ner lite i taget medan du mixar. Tillsätt sedan kryddorna och rör samman. Häll över grönsakerna och blanda ordentligt. Ställ in i kylen.