Lördagsmys med popcorn och frysta hallon!

feb 9, 2015 | Fågel

Våra barn är inte bortskämda när det kommer till fredags/lördags-mys. De vill gärna ha godis och glass men det brukar sluta med morotsstavar. Tack och lov är de nöjda med det. Men i lördags var en annan femma. De hade full koll på att det var melodifestivalen och att Erik Saade skulle vara med!!! Jag själv hade gärna sett ”På spåret” eftersom jag missade det i fredags. Men jag fick nöja mig med Erik och de andra artisterna istället för Filip och Fredrik. Barnen ville ha lördagsmys! Men vad är då lördagsmys? För mig är det en god kopp te, rätt och slätt. Men för min avkomma stod inte en kopp te överst på listan. Det som fanns hemma i snacksväg var ett paket micropopcorn (tack och lov) och ett paket frysta hallon. Så det som bjöds till första delfinalen var en skål popcorn och en skål frysta hallon och till det serverades det rökte (lapsang). Nöjda barn i dubbel bemärkelse eftersom det blev mys och att Erik vann.

 Dagens tips: Frossa i röda rosor till alla hjärtans dag! 10 röda för 39,95 kr.

Dagens recept

Chicken nuggets med blomkålsris

4 personer

Tid: Ca 40 min

 

Nuggets

600 g Kycklingfile i bitar, 1 cm bitar

salt och vitpeppar

2 ägg

2 dl Ströbröd

2 vetemjöl

 

Stekt blomkålsris

2 dl stort blomkålshuvud

1 Näve blandade örter

flingsalt och svartpeppar

 

Dipp

3 dl Turkisk yoghurt

1,5 tsk Curry

Salt

Ev 1-2 msk majonäs

Gör så här:

  1. Skär kycklingfilen i cirka 1 cm bitar/strimlor. Salta och peppra bitarna. Häll upp ströbröd och blanda med mjöl i en skål. Vispa upp äggen i en annan skål. Doppa kycklingbitarna först i ägg och sedan i mjölblandningen.
  2. Hetta upp en stekpanna med rapsolja/smör och stek dem cirka 2 minuter på varje sida.
  3. Lägg blomkålsbuketterna i en mixer, mixa till smått smul. Eller riv blomkålen på rivjärn. Stek snabbt i olja, cirka 30sek-1 minut. Krydda med salt och hackade färska örter.
  4. Dip: Rör samman alla ingredienserna. Servera ljumna nuggets med stekt blomkålsris och dip. Enkelt gott och nyttigt!

(null)