Makaronipudding med salsiccia

sep 12, 2016 | Kött, Pasta

Nu sitter jag här och ser hur bollarna flyger över nätet när yngsta sonen spelar tennis. Jag som aldrig trodde jag skulle bli en mamma som hängde i olika idrottshallar och dessutom tyckte det va kul. Men nu tillbringar jag antingen tid på golfbanan, på fotbollsplanen, tennishallen eller lyssnar till danssteg eller till pianotoner. Jag måste säga att trots all logistik och planering som krävs när man har fyra barn så älskar jag det. Vet inte om jag kommer säga det när jag står i en ishall klockan 08.00 en lördag morgon men än är jag inte där. Dagar där middagen behöver stå på bordet helst innan man kommer hem kräver smart planering. Ibland lagar jag till middagen redan dagen innan så det bara är att värma på. Det är alltid bra att ha med något snacks i bilen för lågt blodsocker kan komma fort både hos det sportande barnet eller hos mamman 😉 Jag brukar ha en påse nötter eller torkad frukt med mig. Äpplen funkar också alltid bra. Hitta ett sätt som funkar för dig så man slipper glappet innan maten är klar. Idag kommer det serveras makaronipudding som är en bara vardagsrätt och en svensk klassiker. Ni som testat Östensson matkasse kanske känner igen rätten för den har varit med i en av veckorna.

Melker Anderssons makaronipudding! 

4 dl okokta makaroner

200 g salsicciakorv

en halv gul lök, hackad

en halv purjolök, hackad

1 msk smör

2 dl riven ost

1 tsk salt

svartpeppar

3 ägg

4 dl mjölk

Koka makaronerna, ställ åt sidan. Ta bort skinnet från korven och tryck ut färsen. Bryn den tillsammans med hackad gul lök och purjolök, och häll över i botten på en smord ugnssäker form. Rör ner de kokta makaronerna och osten, och krydda med salt och peppar. Vispa ihop ägg och mjölk, och häll över makaronipuddingen. Gratinera i mitten av ugnen på 200 C i 30-40 minuter tills den har fått fin färg.