Sallad med rostade morötter, brysselkål & fetaost

jan 11, 2019 | Högtider, Jul, Varmt, Vego

MATIG SALLAD MED ROSTADE MORÖTTER, BRYSSELKÅL & FETA!

Du behöver

  • 4-5 morötter
  • 2 rödlökar
  • 500 g färsk brysselkål
  • 1 kruka färsk timjan 500 g färsk brysselkål 5 msk olivolja
  • 1 citron
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 granatäpple
  • 200 g fetaost
  • salt och peppar

Gör så här

Matig, varm sallad med rostade morötter, brysselkål, fetaost och granatäpple. Lika god till vardags som på Thanksgiving och julbordet.

1. Sätt ugnen på 220 grader.
2. Skala och dela moroten i mindre, längre bitar. Dela löken i 4 delar. Hacka halva krukan med timjan. Blanda morot, lök, timjan, 2 msk olivolja, salt och peppar på en plåt och rosta i ugnen i ca 15-20 minuter.

3. Skiva brysselkålen tunt och blanda med saften från 0,5 citron, salt och 2 msk olivolja. Massera kålen i ca 2 minuter och ställ åt sidan. Dela granatäpplet och plocka ut kärnorna som du sedan ska toppa salladen med precis innan servering.

4. Hacka nötterna grovt och rosta dem i en torr panna.
5. Lägg brysselkålen på ett fat, toppa med grönsakerna från ugnen, nötterna, grantäpplekärnor och smulad feta, resten av den hackade timjan samt lite mer olivolja!

Receptet är inspirerat från ett recept som kommer från Köket.

IMG_6336