Just nu går jag loss på olika soppor vilket är härligt när vädret är som det är. Jag älskar verkligen soppor eftersom det är så enkelt och man kan verkligen koka soppa på det mesta. Mina barn har börjat dricka misosoppa till kvällsmål. Gott och värmande. Den här soppan jag tipsar om idag kan man göra antingen som den är eller vegetarisk. Testa och tyck gärna till!
Du behöver
- 500 g köttfärs eller vegofärs
- 4-5 potatisar (ca 400 g)
- 2 röda paprikor
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 liten burk majs
- smör att steka i
- 8 dl vatten
- 3 msk kalvfond eller 2 buljongtärningar
- 500 g krossade tomater
- 2 msk tomatpuré
- 1 påse tacokrydda (40 g)
- salt och peppar
- Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Skala och tärna potatisen.
- Stek färsen i oljan i en stor kastrull tillsammans med tacokryddan. Rör ner paprika, lök, vitlök och tomatpuré och låt det steka med en stund.
- Tillsätt buljongen och tomaterna. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner potatisen och låt allt koka ca 15 minuter eller tills potatisen är mjuk.
- Servera soppan med säsongens sallad, picklad rödlök och ett gott bröd.
Det är gott med picklad rödlök till soppan.