Middagen är klar!

okt 6, 2016 | Okategoriserade


Vissa dagar kräver mer logistik än andra. Speciellt när det är aktiviteter som det ska köras till samtidigt som middagen helst ska stå på bordet. Ja, då hinner man inte ens slänga av sig skorna eller axelväskan för här går det undan. Det blev en god köttfärssås med bönpasta. En rätt som alltid går hem. 

Men innan middagen och alla körningar så tömde jag brevlådan med ganska lågt blodsocker i kroppen på grund av en icke drucken proteindrink efter lunchträningen. I lådan väntade ett paket adresserat till mig 🙂 Gissa om jag blev glad. Det innehöll två proteinbars med kokossmak från min mamma. Snacka om telepati. Hon visste precis vad jag behövde precis då, som ofta mammor gör. Jag hann knappt inte komma in i huset förrän jag öppnat den första. Den räddade förmodligen hela min eftermiddag. Tack mamma!!! 

Om du vill göra egna bars kan du göra såhär! 

INGREDIENSER

1½ dl mandel (70 g)

1½ dl kokosflingor (70 g)

1½ dl solrosfrön (100 g)

1½ dl proteinpulver utan sötning (80 g)

2 dl russin (120 g)

½ dl kokosolja (40 g)

1½ dl vatten (135 g)

2½ msk honung (30 g)

SÅ LAGAR DU

Receptet räcker till 5 stora bars.
1. Hetta upp vattnet och häll det över russin och honung. Låt dra i 5 minuter.

2. Mixa alla övriga ingredienser (här lägger du till smaksättningen) till en slät smet i en matberedare. Den ska ha samma konsistens som chokladbollssmet.
3.Fördela smeten jämnt i en form med löstagbar botten och som även är klädd med bakplåtspapper. Låt stelna i kylen en timme. Skär till jämna bitar.

Smaksättning
Jordnöt: Tillsätt ½-1 dl jordnötssmör utan salt
Choklad: Tillsätt ca 2 msk kakao och ett kryddmått vaniljpulver.
Lakrits: Tillsätt lakritspulver (från lakritsrot) till önskad smak, och pudra över de färdiga bitarna.
Hampa: Använd hampapulver som proteinpulver, och pudra över de färdiga bitarna.
Recptet kommer från SVT


Ps. Dessa kan du köpa i Östenssons butiker.