Middagspaket och en klassiker från ”Teatergrillen”!

feb 28, 2014 | Okategoriserade

Jag älskar att öppna paket så vad kan inte passa bättre en fredag än paketmiddag. Här kommer ett bra tips! Ett kul sätt att laga mat på som passar till både stora och små. Jag tror det skulle passa väldigt bra på ett barnkalas. Alla kan göra sina egna paket och fylla dom med sina favoriter. Nu är det vinter och alla kanske inte har sin grill framme men då är det bara att stoppa in foliepaketet i ugnen. Om du är en ”året-runt-grillare” så lägger du på paketen när glöden är som bäst. Lycka till med paketen. Skriv gärna ett rim! Idag blir det ett bonusrecept som är en riktig klassiker på ”Teatergrillen” i Stockholm. 

FISK I FOLIEPAKET

Du behöver:

1 st morot, 1 st palsternacka, 50 g rotselleri, några buketter broccoli, 1 st liten purjolök, 4 st ugnsaluminiumfolieark, 4 msk smör, 500 g valfri fiskfilé, 1 tsk salt, 1 krm peppar, 4 st timjankvistar, 1 dl västerbottenost, riven.Tillbehör, nykokt potatis.

1. Sätt och strimla morot, palsternacka, broccoli och rotselleri. Skölj och strimla purjolök.
2. Fördela smöret på foliearken. Lägg på de strimlade grönsakerna.
Krydda fisken och lägg den ovanpå. Toppa med timjan och riven ost.
3. Nyp ihop folien till paket och tillaga paketen i ugnen, 15-20 min i 200°.Servera direkt, gärna med nykokt potatis.

fiskfoliepaket

Recept från www.alltommat.se och bild från www.recept.nu

BONUSRECEPT ”Klassikern GINO”

Ingredienser

16 jordgubbar, halverade
2 kiwi, klyftad
2 bananer, klyftade
2 dl vit choklad, riven
4 glass, kulor
4 folieark, 30x40cm

Gör så här

Lägg ut de fyra foliearken, fördela frukten på, toppa med chokladen.

Vik ihop arken till fyra knyten, lägg på grillens eller i ugnens eftervärme i 5–8 minuter.

Öppna upp knytena med kniv och lägg i en kula glass i varje, servera direkt.

gino i folia

 

Recept från www.matklubben.se och bild från www.allers.se