Missa inte bästa såsen!

maj 12, 2015 | Fisk, Gott och blandat, Vego

Jag är ingen såsmänniska men jag tränar på att slå en sås då och då men mest för att det är kul. Men det finns en sås som jag tycker om och som jag gör så fort våren står för dörren och det finns varmrökt lax i butiken. Det en är örtagårdssås från Anna Bergenström. Den är god till rökt eller kokt lax, kokta varma grönsaker, kall skinka, kyckling eller rökt flundra. Pröva dig fram.

shutterstock_276197897

Recept på örtagårdssåsen från Anna Bergenström 

4-6 pers: 1 litet paket hackad fryst spenat (125 g), 3 dl gräddfil + 1,2-1 dl majonnäs, 2-3 msk finskuren gräslök, 1/2-1 dl finhackad dill, 1 pressad vitlöksklyfta, 2-3 tsk senap, ca 1/2 tsk salt, 1 krm svartpeppar, (1/2 tsk torkad smulad dragon eller 1 msk färsk), 1-2 msk vinäger.

Tina spenaten, låt den kallna och rinna av väl. Blanda med övriga ingredienser. Smaksätt med salt, svartpeppar och gärna med dragon och vinäger. Låt såsen dra minst ett par timmar. Servera den i separat skål.