Mögelost med varma hjortron!

dec 16, 2016 | Gott och blandat, Sött


För några dagar sedan hamnade jag i soffan på en frisörsalong under tiden min son klippte sig. Som alltid fanns det ett stort utbud av olika tidningar. Jag fastnar nästan alltid för de som innehåller recept och skvaller 😉 Samma kväll skulle vi ha middag och jag kände mig inspirerad att ta mig en en dessert. Jag föll pladask för den här kombon, ost och hjortron. Det sägs att det växer på Gotland. Efter den här desserten tål det att kollas upp för den var otroligt god. Jag rekommenderar den varmt om man inte är sugen på något för sött eller så är det perfekt som en mellanrätt innan desserten.

Du behöver till 4 pers

150 g blåmögelost

100 g hjortron

1 schalottenlök

1 msk smör

2 msk råsocker

Gör så här: Skala och finhacka löken. Fräs lök och hjortron i smör i ca 5 minuter. Strö över sockret och låt det smälta på svag värme.

Skär osten i bitar. Servera med de varma hjortronen och kex eller knäckebröd.