Morgonstund som har guld…

feb 4, 2015 | Gott och blandat

På grund av att jag fortfarande har en miniförkylning i kroppen så är jag ganska duktig på att hushålla med min energi och mitt tålamod vilket den här morgonen behövde. Den här morgonen började som alla andra. Väcka barn, laga frukost. Men idag hade jag bara de två yngsta barnen som sällskap vid frukostbordet. De två äldsta behagade komma ner 5 minuter innan vi skulle åka. Varför då undrar säkert ni. Jo, jag bestämde mig för att inte tjata den här morgonen utan väckte dom och sa att frukosten var serverad och att jag säger inte till fler gånger vilket jag inte heller gjorde. Jag trodde de skulle vara arga när de kom ner yrvakna och upptäcka att vi andra står påklädda och är redo att åka. Men de accepterar läget och inser att de missat tåget med frukost och klär på sig overallen istället. Nu har de sån tur, för på mina äldsta barns skola serveras det frukost till alla barn så de fick äta där idag. Men jag tror att de lärde sig en läxa. Vill de äta frukost hemma med familjen så blir det att kliva upp i tid.

Är ni uppe med tuppen kan ni lyxa till morgonen med nypressad apelsinjuice. Spetsa gärna med lite färsk ingefära.

 

(null)