Vegetariskt bacon som smakar fantastiskt gott. Du gör det enkelt på morötter och lite kryddor. Gott att servera till äggröran eller på din smörgås.
Morotsbacon – Fejkon
3 stora morötter
2 msk rapsolja
1 tsk vitlökspulver
1 tsk rökt paprikapulver
1 tsk salt
Värm ugnen till 160 grader varmluft.
Skölj morötterna, men skala dem inte eftersom mycket av nyttigheterna sitter i skalet. Hyvla på längden med hjälp av en osthyvel eller mandolin. Lägg morotsskivorna i en skål. och lägg skivorna på en bakplåtsklädd plåt.
Rör ihop rapsolja, vitlökspulver, paprikapulver och salt. Häll blandningen över morötterna och blanda runt. Lägg skivorna på en bakplåtsklädd plåt. Ställ in plåten i ugnen i ca 15 minuter. Lätt som en plätt! Servera till helgbrunchen, äggröran eller smörgåsen.

