Istället för tårta valde jag ofta morotskaka på mina födelsedagar när jag var yngre. Morotskaka är fortfarande en av mina favoriter men nu var det längesedan. Därför blev jag så glad när jag hittade det här receptet på morotskaka i ny kostym. Morotskaka som rulltårta. Den blev otroligt god och den tog slut väldigt snabbt. Enkel att göra smakar som klassikern. Lycka till!
Receptet hittade jag här
Tårtbotten
2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
0,5 dl majs- eller rapsolja
Ca 2 dl fint rivna morötter
1. Sätt ugnen på 200 grader (varmluft).
2. Vispa ägg och socker poröst.
3. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem i äggfluffet.
4. Riv morötterna och vänd sedan ner dem och oljan i de övriga ingredienserna.
5. Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Bred ut smeten jämt över bakplåtspappret.
6. Baka i mitten av ugnen i ca 5 minuter, tills kakan är genombakad.
7. Ta ut kakan ur ugnen, vänd den upp och ner på ett nytt bakplåtspapper som du sockrat lite. Ta av det gamla bakplåtspappret försiktigt och låt kakan svalna helt.
Cream cheesefyllning
50 gram rumsvarmt smör
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
200 gram kall cream cheese
1. Vispa smöret i ca 2-3 minuter.
2. Blanda i florsocker och vaniljsocker och vispa i nån minut till.
3. Vänd i cream cheese och vispa tills du har en styv frosting. Övervispa inte.
4. Bred fyllningen tunt över den kalla kakan. Rulla ihop till en rulltårta. Pudra med florsocker om du vill.
Kakan är godast kall och håller sig i kylen i flera dagar.