Du behöver till 4 portioner
- 600 g morötter
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 3 tomater
- 1 kruka koriander
- 1 dl sesamfrön
- 2 grönsaksbuljongtärningar
- 1 msk curry
- 1 tsk chiliflakes (bra drag i soppan)
- 1 liter vatten
- 1 lime, finrivet skal och saft
- 1 tsk salt
Gör såhär:
Skala och skär morötterna i skivor.
Skala och hacka lök och vitlök grovt.
Rosta sesamfröna i torr stekpanna till fin färg. Skaka pannan hela tiden, de bränns lätt.
Lägg alla grönsaker, frön, smulade buljongtärningar och kryddor i en rymlig kastrull. Häll i vattnet och koka tills morötterna är mjuka. Hacka koriandern grovt, även stjälkarna, och rör ner i soppan.
Mixa soppan slät. Smaka av med limeskal (endast det gröna), limesaft och salt.
Receptet kommer från ett gammalt nummer av Femina, Vet tyvärr inte vem som skapat receptet.