För några dagar slog det mig att det va längesen jag bakade morotskaka. Hösten gör att jag blir mer och mer sugen på att baka. Idag var yngsta barnet på kalas. Och gissa vad som serverades, jo morotskaka i muffinsform. Otroligt goda. Jag blev helt lycklig som gärna åt upp sonens muffinsrester. Ett bra kalastips som jag upplevde idag är att låta barnen göra egna partyhattar. Det är något jag kommer ta mig till nästa kalas. Otroligt kul och kreativt.
Här kommer ett recept på smarrig morotskaka!
Ingredienser
8 personer
2 stora ägg
3 dl strösocker
1 1 ⁄2 dl neutral olja
4 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 ⁄2 tsk bakpulver
2 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
1 ⁄2 tsk salt
300 g skalade morötter ( 5 dl fint rivet)
1 1 ⁄2 dl kokos
Cream Cheese Frosting
100 g smör, rumsvarmt
200 g cream cheese (färskost)
4 dl siktat florsocker ev. lite rivet citronskal
Så här gör du:
60 minuter
Sätt ugnen på 175 grader. Täck botten av en springform med bakplåtspapper.
Vispa ägg och strösocker vitt och poröst. Tillsätt oljan och vispa samman.
Blanda vetemjöl, bikarbonat, bakpulver, malen kanel, malen ingefära och salt i en separat skål.
Blanda ner de torra ingredienserna i äggsmeten. Avsluta med att vända ner de rivna morötterna och riven kokos.
Häll smeten i formen och grädda kakan i ca 45-50 minuter tills en tandpetare kommer ut ren. Låt kakan svalna helt innan du brer på frostingen.
Vispa smör till frostingen riktigt krämigt, tillsätt cream cheese och vispa samman ordentligt, ca 3-5 min. Sikta över florsockret och vispa ihop till en krämig frosting. Vill du smaksätta frostingen kan du tillsätta rivet citronskal eller lite vanilj.
Bred frostingen över morotskakan och dekorera med t ex pecan- eller valnötter, eller servera precis som den är.