Äpple + pizza = sant.
Niklas grillade äppelpizza – 4 pers – ca 30 minuter
- 400 g pizzadeg, surdeg
- TOPPING
- 30 g smör
- 2 skivade äpplen, helst ekologiska
- 60 g hackad mandel
- 30 g russin
- 2 msk florsocker
- 2 tsk malen kanel
- 2 dl kesella vanilj
Gör så här:
- Värm ugnen till 200°.
- Dela degen i fyra delar. Kvala ut till ca 172 c, tjocka pizzor. Lägg på bakplåtspapper
- och baka pixxorna ca 3 minuter utan att de får färg. Låt svalan på galler.
- Värm en stekpanna på hög värme och tillsätt smör, äpple, russin och hackad mandel. Stek några minuter tills äpplena får lite färg. Ställ åt sidan.
- Vid servering grilla pizzorna på galler över kolbädd eller använd grillpanna eller stekpanna.
- Toppa med ett lager vaniljkesella och äpplen. Pudra på florsocker och kanel.