Nu är det INNE att äta UTE!

okt 22, 2013 | Okategoriserade


Vi har höstlöv den här veckan men resten av Sverige verkar ha lov v 44.
Den här veckan har jag tänkt spendera mycket tid ute. Både i trädgården och på vift. Det finns inget bättre än att möta hösten utomhus i vilket väder det än är.
Vi äger ett trangiakök och det har vi använt flitigt i sommar när vi har gjort utflykter. Jag tycker det är så gott att äta utomhus. Att dessutom laga maten ute är en bonus. Passa på att göra en utflykt på höstlovet med målet att laga måltiden ute. Ta med en grill, murika eller trangiakök. Förbered med att ha hackat och skivat hemma så blir det enklare när du väl ska laga maten. Gör en pinnbrödsdeg som du kan ha med. Det är uppskattat av barnen. Då kan dom leta pinnar under tiden maten tillagas. Veckans middagstips kan du enkelt laga ute i det fria. Förbered det du kan hemma. Här kommer även ett recept på ”Krabbelurer”. Smaklig spis ute i det fria!

Veckans middagstips som du även finner i veckans annonsblad!

Rödspätta med kapris och rödbeta

Ingredienser

4 st hela portionsspättor eller 2 stora
3 dl fint tärnade inlagda rödbetor
1 dl kapris
1 st gul lök
1 dl hackad dill
4 st citronklyftor
ströbröd till panering
200 g smör
salt och peppar

Gör så här

1. Salta och peppra fiskarna. Panera i ströbröd. Stek i rikligt med smör i en stekpanna, cirka 5 minuter på var sida.

2. Lägg upp fisken på tallrikar och håll dom varma i ugnen. Sila av smöret från pannan (om det har blivit för bränt). Hacka löken fint

3. Gör ren stekpannan och hetta upp den igen. Lägg i en rejäl klick smör som ska bli lite brynt.

4. Lägg i löken, rödbetorna och kaprisen och till sist dillen. Häll alltsammans över fisken. Serveras med citronklyfta och kokt potatis.

Bild och recept från recept.nu

Krabbelurer till ca 10 personer
(beror på hur hungriga de är)
1 1/2 dl socker
2 ägg
1 1/2 del mjölk
4 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
Margarin till stekning
Socker för vändning

Rör ihop alla ingredienserna,  lägg små klickar i stekpannan och grädda på båda sidor. Vänd krabbelurerna i socker. Smeten kan med fördel göras i förväg och det är praktiskt att ha den i siraps, senaps- eller ketchupflaskor.

Bild från kryddburken.se