Nu får ungtuppen bli middagsmat!

mar 10, 2014 | Okategoriserade

Sitter inne och jobbar när jag hör vår andra tupp gala för första gången. Jag spanade genom fönstret och får till min förtvivlan se att han går omkring själv. Den övriga flocken stänger ute honom. Så blir det oftast när det kommer en ny tupp i besättningen där det redan finns en ”gammal” tupp som styr vid rodret. Vi har pratat om att sälja honom men tuppar är svårsålda och vi vill inte släppa honom i skogen. Då återstår ett alternativ. Middagsmat. Vi har nackat tuppar tidigare men ej ätit upp dom. Men det är egentligen det naturligaste som finns. Känns skönt att han ännu inte har något namn. Till helgen kommer han nog ligga i vår stora gryta. Jag ska plugga på den här veckan om hur man går till väga, från nackning till gryta. Jag återkommer med bilder!

höns

 

Det här är en av våra gammelhöns ”Vitis”. Hon är väldigt tam och står ut med mycket. Hon är ofta med barnen och åker både traktor och dockvagn.