Nyttig chokladmousse! Ps. Kolla in filmen!

feb 15, 2014 | Okategoriserade

Jag är ingen moussemänniska men den här chokladmoussen är god, riktigt god. Som ni ser på filmen har jag ”vanlig” kakao i min mousse. Det går bra att använda den men vill du ha den ”raw” rekommenderar jag ”rå” kakao. Men man tagar vad man haver. Vad är då skillnaden på ”vanlig” och rå kakao. Jo, så här ligger det till. Raw (råchoklad) innebär att kakaon inte har värmts upp över 42 grader. Detta innebär att all den fantastiska näring som den ursprungliga kakaobönan har finns kvar. Jag har serverat mina barn den här moussen till mellis, brunch och dessert. Dom tror fortfarande att det är ”riktig” chokladmousse. Bjud dina vänner på ett tidigt aprilskämt!

Raw chokladmousse

Ingredienser

  • 1/2 dl urkärnade dadlar
  • 1/2 dl vatten
  • 2 msk honung
  • 2 mogna avokador
  • 1/2 dl kakao (gärna rå)
  • ev passionsfrukt eller hallon

Så här gör du

  1. Mixa urkärnade dadlar med vatten och honung slätt. Tillsätt urkärnade och urgröpta avokador och kakao. Mixa slätt.
  2. Passionsfrukt eller hallon är gott till.

Tips Det är viktigt att avokadon är perfekt mogen.

tobago-15

 

Kolla in kakoträdet!

Bild från www.fotoakuten.se