Nyttigt och lagom läskigt godis till Halloween!

okt 29, 2015 | Okategoriserade

Det går inte att undvika att godis och ”Halloween” hör ihop. Traditionen blir större och större i Sverige och det förväntas att man har en säck godis hemma när grannbarnen kommer och knackar på dörren och frågar ”bus eller godis”. Jag vill undvika ägg på husväggarna och russin och frukt går inte hem så jag blir nog så illa tvungen att köpa hem lite godis. Eller? Jag kanske låter nitisk när det kommer till sockerintag men om du har varit med om när fyra ungar fått i sig en mängd godis/socker så tror jag du håller med mig. Det är inte kul att umgås med sockerhöga duracellkaniner, och framför allt inte när blodsockret når botten. Jag vill själv välja när jag ska ge mina barn godis. Ett bra tillfälle kan vara när vi är i skogen och leker eller promenerar. Då är det ok med lite choklad för då kan de springa av sig. Är det ”Halloween” tror mina barn att de får äta godis och gärna hur mycket som helst, för det får ju ALLA andra barn. I år ska deras goda mor servera dom äpplen med jordnötssmör och nötter som ser ut att ha fått besök av ”Karius och Baktus”. Lagom läskigt mellis som visar vad som händer med tänderna om man äter för mycket sötsaker.

Du behöver:

Röda äpplen, jordnötssmör eller annat nätsmarta, nötter, t.ex hasselnötter eller pinjenötter.

Dela äpplet och skär ut halvmånar. Bred på nötsmöret på två halvor. Dekorera med nötter så det ser ut som tänder. Lägg på den andra halvan. En fin mun med lite läskiga tänder som kanske inte riktgt skött sin tandborstning.