Och ända fram till påska…

mar 28, 2013 | Okategoriserade

Nu är påsken här och allt som hör påsken till. Där jag bor har vi påskparad på skärtorsdagen. Alla barn och vuxna klär ut sig till kärringar, harar, gubbar mm. Sedan går hela paraden genom staden och det hela avslutas med att alla utklädda barn får ett påskägg med godis och dom vuxna får hönsägg. Trevlig tradition tycker jag. Jag tycker om påsken för då får man pynta. Jag och barnen satte fjädrar i buskarna redan för tre veckor sedan. Alla färger fanns med. Sen kan man måla ägg, eller varför inte färga ägg med lökskal. Här kommer ett tips: Att färga ägg med lökskal är ett enkelt, billigt och miljöriktigt tips! Fina blir de också.
Blanda gärna skal från röd -och gul lök. Jag knöt fast skalen på äggen med tunt snöre för att få fint mönster (som batik).
Klipp upp snörena när äggen är kokta och har svalnat. Tips från: karinasinspirationsblogg.se

farga-agg-med-lokskal1

lina