Snart är det dags att ta till vara på alla äpplen som finns i trädgården. Här är ett klassiskt recept som passar bra efter en härlig söndagsmiddag.
Tid: 30 min
Ingredienser:
4 svenska äpplen
Fyllning:
50 g Valnötter, 2-3 msk socker eller flytande honung, 2 msk smör, grädde
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skölj äpplena och kärna ur den med äppelpipa. Skär med potatisskalare en smal skalremsa, som en tänkt midja, runt varje äpple så spricker de inte så lätt i ugnen. Dom blir vackra också.
- Hacka valnötterna och blanda med honung eller socker.
- Ställ äpplena trångt i en smord ugnssäker form. Fyll hålen efter kärnhusen med nötblandningen. Lägg en liten smörklick ovanpå varje äpple.
- Sätt in formen mitt i ugnen i ca 15 minuter eller tills äpplena är lagom mjuka.
- Servera äpplena en aning avsvalnade med en klick vispgrädde.