One apple a day keeps the doctor away!

aug 20, 2013 | Okategoriserade

Snart är det dags att ta till vara på alla äpplen som finns i trädgården. Här är ett klassiskt recept som passar bra efter en härlig söndagsmiddag.

Tid: 30 min

Ingredienser:

4 svenska  äpplen

Fyllning:

50 g Valnötter, 2-3 msk socker eller flytande honung, 2 msk smör, grädde

Gör så här:

  1.       Sätt ugnen på 225 grader.
  2.       Skölj äpplena och kärna ur den med äppelpipa. Skär med potatisskalare en smal       skalremsa, som en tänkt midja, runt varje äpple så spricker de inte så lätt i                 ugnen. Dom blir vackra också.
  3.       Hacka valnötterna och blanda med honung eller socker.
  4.       Ställ äpplena trångt i en smord ugnssäker form. Fyll hålen efter kärnhusen med          nötblandningen. Lägg en liten smörklick ovanpå varje äpple.
  5.        Sätt in formen mitt i ugnen i ca 15 minuter eller tills äpplena är lagom mjuka.
  6.        Servera äpplena en aning avsvalnade med en klick vispgrädde.