Jag behöver sällan tänka efter vilken dag det är när jag hämtar barnen. På onsdagar är det nästan samma visa varje gång. Supertrötta barn oavsett vad de gjort under dagen. Det är mitt i veckansyndromet. Därav sällan inplanerade aktiviteter och dylikt. Jag vill bara hem och få i barnen middag så snabbt som möjligt, sen kanske turen är på min sida så vi kan gå ut en sväng eller göra något annat kul. Men idag har det mest blivit kortspel, lek med dockor, brottning, lite kaos, nu Bolibompa innan läggning. Middagen blev rester av den fantastiska fisksoppan. Idag toppade jag soppan med aioli. Så gott!!! Recept hittar du här!
Aioli från Zeta
Ingredienser
ca 2,5 dl
1 äggula
½ msk Vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
2 dl Rapsolja
salt och
peppar
2-3 krossade vitlöksklyftor
Så här gör du
Se till att alla ingredienser har samma temperatur, det minskar risken för att aiolin ska skära sig. Vispa ihop äggulan, vinäger och senap. Häll försiktigt i oljan under vispning, först droppvis och sedan i en fin stråle. Rör ner den krossade vitlöken och smaka av med salt och peppar. Om aiolin blir för tjock, späd med några droppar vatten.
Servera gärna aioli till en saffransdoftande fisksoppa!