Sommaren är här och vi sitter gärna ute och äter middag och njuter av solens varma strålar innan den går ner. En av mina absoluta favoritsåser är den ni finner nedan. En sås från Anna Bergenström. I mina ögon och smak en klassiker. Den passar bra till rökt fisk, rökt kött, varma rotgrönsaker, kyckling, ja allt. Den är helt enkelt perfekt. Testa du med 🙂
Recept på örtagårdssåsen från Anna Bergenström
4-6 pers: 1 litet paket hackad fryst spenat (125 g), 3 dl gräddfil + 1,2-1 dl majonnäs, 2-3 msk finskuren gräslök, 1/2-1 dl finhackad dill, 1 pressad vitlöksklyfta, 2-3 tsk senap, ca 1/2 tsk salt, 1 krm svartpeppar, (1/2 tsk torkad smulad dragon eller 1 msk färsk), 1-2 msk vinäger.
Tina spenaten, låt den kallna och rinna av väl. Blanda med övriga ingredienser. Smaksätt med salt, svartpeppar och gärna med dragon och vinäger. Låt såsen dra minst ett par timmar. Servera den i separat skål.
