Osötat äppelmos med smak av kanel!

sep 18, 2020 | Frukt, Gott och blandat

Ett gott mos som vi ofta gör hemma och toppar gröten med. Men det är lika gott till kesella eller keso. Ett plus är att det är osötat. ❤️

Osötat äppelmos!

Ingredienser:

  • 1 dl vatten
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 1 kanelstång
  • 1 kg äpplen, skalade och urkärnade

1. Skala, kärna ur och tärna upp äpplena.

2. Häll upp vatten, citron och kanelstång i en stor kastrull. Lägg ner äppelbitarna och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda i ca 15 minuter, eller tills äppelbitarna har mjuknat.

3. Ta bort kastrullen från värmen och låt moset svalna. Ta upp kanelstången. Om du önskar slätare kan mixa det med hjälp av en mixerstaver. Häll upp moset i väl rengjord burk och ställ in i kylen, det håller sig i upp till fem dagar. Ett tips är att även frysa in mindre burkar och ta fram vid behov så inget går till spillo.

IMG_8786