Friterad mozzarella

mar 5, 2021 | Gott och blandat, Snacks

Ostbågens dag! Friterad mozzarella panerad i ostbågar!

Du behöver:

  • 1 påse riven mozzarella, ca 250 g
  • 1,5 msk hackad jalapeno

Panering

  • 5 dl ostbågar
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • Olja till fritering, ca 1 liter

Gör så här:

  • Blanda ihop den riva mozzarella och den hackade jalapeno.
  • Krama små pinnar/korvar av osten. Ca 7 cm långa. lagom tjocka för en munsbit.
  • Ställ in ostpinnarna i frysen ca 20 min.
  • Under tiden krossar du ostbågarna i en påse med hjälp av en kavel/flaska.
  • Knäck äggen i en skål och vispa ihop äggen.
  • Ta ut osten ur frysen och börja panera. Börja med att rulla runt en ostpinne i mjölet, sedan äggblandningen, avsluta med att täcka ostpinnen med ostbågekrossen. Värm olja. i en lämplig kastrull. Lägg ner två-tre ostbitar åt gången. Håll koll för det går väldigt fort att få dom klara. De ska få en någon gyllengul krispig yta. Servera direkt! Gott till fredagsmyset!
IMG_8916