Ostbågens dag! Friterad mozzarella panerad i ostbågar!
Du behöver:
- 1 påse riven mozzarella, ca 250 g
- 1,5 msk hackad jalapeno
Panering
- 5 dl ostbågar
- 2 ägg
- 1 dl vetemjöl
- Olja till fritering, ca 1 liter
Gör så här:
- Blanda ihop den riva mozzarella och den hackade jalapeno.
- Krama små pinnar/korvar av osten. Ca 7 cm långa. lagom tjocka för en munsbit.
- Ställ in ostpinnarna i frysen ca 20 min.
- Under tiden krossar du ostbågarna i en påse med hjälp av en kavel/flaska.
- Knäck äggen i en skål och vispa ihop äggen.
- Ta ut osten ur frysen och börja panera. Börja med att rulla runt en ostpinne i mjölet, sedan äggblandningen, avsluta med att täcka ostpinnen med ostbågekrossen. Värm olja. i en lämplig kastrull. Lägg ner två-tre ostbitar åt gången. Håll koll för det går väldigt fort att få dom klara. De ska få en någon gyllengul krispig yta. Servera direkt! Gott till fredagsmyset!
