OSTFLARN TILL KRÄFTSKIVAN!

aug 31, 2018 | Kräftskiva

Gillar du västerbottenpaj men har ont om tid så är det här ett perfekt alternativ. Ostflarn med citronkräm och rom. Så gott och galet enkelt att göra. Det som är bra är att du kan göra flarnen i förväg. Kom ihåg att förvara som i en lufttät burk. Min son som ofta gillar att testa min recept gav det här 10 p. Servera som snacks till drinken eller som ett inslag på buffén. Lycka till. Hoppas du gillar det lika mycket som jag.

OSTFLARN MED CITRONKRÄM & ROM

Sätt ugnen på 175°, riv (eller köp färdigriven) västerbottenost.

Fördela den rivna osten i runda ringar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i cirka 5–8 minuter tills osten får en gyllene färg. Passa så att de inte bränns. Rör ihop 2 dl crème fraiche med rivet skal från en citron. Smaka av med salt och peppar. Lägg en klick citron crème på varje flarn. Toppa med lite löjrom eller sikrom och finhackad rödlök och dekorera med färska örter. Strö till sist över lite salt och peppar. Lyxigt, enkelt och underbart gott! (Dessutom går flarnen bra att göra i förväg och spara i en lufttät burk ett par dagar.) Receptet kommer från Elle Mat & vin.

IMG_5130