Ostkaka på keso!

sep 18, 2014 | Bakning

Kära barndomsminnen är ostkaka med en god hemlagad sylt. Passa på att göra en alldeles egen. Jag lovar att gommen kommer jubla av glädje när du tar första tuggan. Under tiden kakan är i ugnen kan du passa på att njuta av en bra bok eller varför inte ett skönt fotbad.  Ps. Keso hittar du veckans annonsblad!

Recept på ljuvlig ostkaka (recept från Husmorsorna, Emma Hamberg & Anette Rosvall)

  • 500 g keso (ingen mager variant, tack)
  • 4 st ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0.5 dl mandel, finkrossad
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 3 dl mjölk (nej, ingen mager variant här heller, tack)
  1. Bränn på ugnen till 175°.
  2. Nu kan du fiffa lite under tiden, bland annat med att mosa till keson lite, så den inte är riktigt så där storgrynig som den är annars. Vispa ihop äggen och sockret, när det är gjort kan du hälla i allt det andra i den bunken och röra om. Bra!
  3. Nu smörjer du en form med smör, häller ner smeten och ställer detta underverk i ugnen.
  4. Läs en bok, och ta ut kakan efter en timme ungefär. Ljuvlig att avnjuta med egen snabbkokad sylt (massa bär och socker som får puttra ihop ett tag) och lättvispad grädde.

Bilden kommer från recept.nu och är tagen är Jenny Grimsgård.