Oumph, oumph!

nov 29, 2016 | Vego

Innan jag fick barn så valde jag bort allt kött. Min kropp gillade mer grönt och på den linjen körde jag i flera år. Men efter andra barnet så fick jag cravings efter blodiga biffar och då kunde jag inte stå emot kroppens sug så från 2007 äter jag kött. Om du väljer att avstå från kött idag finns ett fantastiskt bra utbud på produkter som inte fanns under min veggotid. Jag har testat lite olika varianter och den här ”pulled oumph” är riktigt bra. Den är god till tacos eller som burgare. Testa dig fram. Men vad är då oumph, jo den är gjord på sojabönor. Om du är nyfiken läs mer på Oumph. 

Pulled Oumph och sötpotatis pommes

ca 3 portioner

  • ett paket pulled Oumph!
  • 1 sötpotatis
  • 2 rödbetor
  • 1 röd paprika
  • bladspenat
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 1 vitlöksklyfta
  • en halv citron
  • salt & peppar

Börja med att skala sötpotatis och rödbetor. Skär sötpotatisen i stavar och rödbetorna i klyftor och lägg upp på en plåt med bakplåtspapper. Skölj och rensa en paprika och skär den i stavar samt lägg upp även dessa på plåten. Ringla över olivolja och strö över flingsalt. Ställ i ugnen på 200 grader i ca 20-30 minuter, tills dess att rotfrukterna är mjuka och har fått en krispig yta.

Under tiden du väntar på rotfrukterna steker du din Oumph! i en stekpanna på medelhög värme. Det ska alltså inte vara för varmt. Låt den bli genomvarm.

Blanda till en kall sås genom att röra ihop grekisk yoghurt med pressad vitlöksklyfta samt saften från den halva citronen, salt och peppar. Smaka av.

Servera tillsammans med bladspenat och du har en delikat måltid att njuta av! Receptet och bilden hittade jag på Fitness och hälsa.

Pulled-Oumph-recept.jpg