Efter att ha släppt ut hönsen på grönbete i morse tog jag ett varv i trädgården och upptäckte att plommonen börjat mogna. Perfekt frukt att ta med sig till skolan för barnen eller koka lite god plommonmarmelad som jag kallar ”På kanelen”.
Idag drar första veckan igång där bloggen bjussar på en veckomeny med fem maträtter. Alla recept och inköpslista finner du här.
På kanelen med Lina!
1 kg plommon, 1 kanelstång, 4 dl syltsocker, mald kanel.
Gör så här:
1 Dela plommonen och kärna ur dem.
2 Lägg plommon och kanelstång i en kastrull.
3 Koka upp och låt sjuda under lock i cirka 15 minuter tills plommonen kokat sönder.
4 Höj värmen, häll i syltsockret och koka kraftigt ytterligare 2–3 minuter. Skumma noga.
5 Tag av kastrullen och låt stå en stund. Rör om då och då. Ta upp kanelstången.
6 Häll upp på rena burkar och pudra över kanelen.
7 Låt gärna marmeladen stå i kylskåpet i några dagar innan du smakar.
Lycka till!