PAD THAI MED KÅLROTSVEGETTI!

jan 31, 2018 | Vego

Padthai med kålrotsvegetti

Upplev hur asiatiska smaker gifter sig med kålrot eller palsternacka.

  • 250 g kålrotsvegetti, eller palsternacksvegetti.
  • 1 broccoli
  • 1 paprika
  • 1 kruka koriander
  • ½ chili
  • 4 ägg
  • 1 lime
  • 1 msk soja
  • 2 msk asiatisk fisksås
  • Olja att steka i
  • Smaksätt ev med färsk ingefära

Gör så här:

 

  • Plocka av buketterna från broccolin och dela i mindre bitar.
  • Kärna ur paprikan och skär den i valfria bitar.
  • Kärna ur chilin och strimla den.
  • Rör ihop dressingen: Pressa ½ lime i en skål, tillsätt soja och fisksås. Smaka av. Riv eventuellt ner lite färsk ingefära om du har det hemma.
  • Värm en wok eller stekpanna och tillsätt en skvätt olja. Stek broccoli, paprika och chili en stund. Grönsakerna ska fortfarnade behålla ett tuggmotstånd. Under tiden kokar du upp vatten. Lägg i vegettin och låt koka i ca 30 sekunder.
  • Häll av vattnet och vänd runt vegettin med dressingen. Lägg upp vegettin på ett fat tillsammans med de stekta grönsakerna. Toppa med fyra stekta ägg, massor med koriander och fyra klyftor lime. Smaklig spis! Ps. Ringla gärna över någon chilisås.

IMG_4207