PANNACOTTA MED GLÖGGSPEGEL!

nov 21, 2017 | Bakning

Redan på höstlovet drack jag min första glögg. Jag kunde inte låta bli. Det är ju trots allt snart december. Bara några veckor kvar…)

Igår provade jag ett nytt recept på en pannacotta med juliga smaker som jag hittade på Arlas hemsida. Jag gjorde om det lite. Det blev väldigt gott och friskt med lingonen. Eftersom det är yoghurt i pannacottan så blir den inte lika stabbig och mäktig som när man bara har grädde. Testa till första advent.

PANNACOTTA MED GLÖGGSPEGEL

 • 1 1/2 vispgrädde
 • 1/2 dl strösocker
 • 1 kanelstång
 • 1 liten bit stjärnanis
 • ½ vaniljstänger eller ett krm vaniljpulver
 • 1 1/2  gelatinblad
 • 3 dl turkisk yoghurt
 • Koka upp grädde, socker, kanelstång, stjärnanis och urskrapade vaniljfrön i en kastrull. Ta från värmen och låt det dra 5 min.
 • Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. Lyft upp gelatinet och låt det smälta i grädden.
 • Sila gräddblandningen i en bunke. Rör ihop gräddblandning och yoghurt.
 • Häll upp i 10 små glas. Ställ i kyl minst 3 tim.
 GLÖGGSPEGEL
 • 1 dl glögg, gärna lingon och enbär, alkoholfri
 • 1 gelatinblad

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i 5 minuter. Koka försiktigt upp glöggen och dra kastrullen från sidan. Rör ner bladen så att de smälter, låt svalna ett par minuter och fördela detta över pannacottan. Låt gärna pannacottan stå ca 2 timmar i kylen innan du häller på blandningen.

IMG_3258