Pannbiffar med feta!

sep 22, 2016 | Kött

Ibland undrar jag var min fantasi tar vägen när det gäller att klämma fram en god middag när hjärnan befinner sig på viloläge. Jag är på riktigt förvånad varje gång jag lyckas och det står en god middag på bordet. Har jag bara en ingrediens att utgå ifrån så brukar resten lösa sig. Idag hamnade det köttfärs i vagnen och lite annat. Resten hade jag hemma. Det blev pannbiffar med fetaost och rostad sötpotatis. Till varje middag serverar vi nästan alltid vitkål och morötter. Det är något alla barnen tycker om och som vi alltid har hemma. Om man som jag ibland har lite svårt att fantisera fram roliga recept när hjärnan hellre vill sova så rekommenderar jag att göra en veckomatsedel. Vi gjorde det innan sommaren och det fungerade väldigt bra. Man får mer kolla på sina matkostnader och jag blev noga med att planera matsedeln efter vad jag hade hemma i första hand för det är så lätt att mat blir gammalt och slängs. Jag kommer lägga ut min veckomatsedel på söndag inför nästa vecka. Den kommer till viss del innehålla varor som finns med i veckans annonsblad.

Pannbiffar med feta!

4 PORTIONER
  •  500 g nötfärs
  •  ägg
  •  1 tsk salt
  •  0.5 tsk svartpeppar
  •  150 g fetaost
  •  1 msk smör

Gör så här

  1. Blanda nötfärsen med ägg, salt, peppar och smulad fetaost. Forma färsen till 8 biffar.
  2. Hetta upp en stekpanna med smör och stek biffarna ca 3 min per sida.

Om du önskar servera rostad sötpotatis till biffarna rekommenderar jag att du lägger in dom i ugnen ungefär samtidigt som du börjar forma biffarna. Ugnstemperatur ca 230 grader. Sötpotatisen är är god om den är delad i klyftor eller bitar. Ringla över olivolja, salta och peppra.