Pannbröd från Mandelmann

mar 20, 2017 | Bakning

17408308_10155067899412673_529497459_o

Eftersom jag sällan tittar på Tv så var det en ren slump att jag slog på Tv och programmet med familjen Mandelmann visades på 4-an. Jag kunde inte slita mig och nu har jag sett alla avsnitt. Otroligt inspirerande och härligt program. Ett recept jag fastande för va deras pannbröd. Jag och barnen testade att baka pannbröden igår och det gjorde succé. Kul att baka och väldigt gott.

Mandelmanns pannbröd

Du behöver

50 g smör

5 dl mjölk

1-2 nävar havregryn

12,5 g jäst

0,5 tsk salt

1 msk honung

0,25 tsk hjorthornssalt

ca 9 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Smält smöret och häll på mjölken. Smula ner jästen i en degblandare och häll på degvätskan. Häll i havregrynen. Rör ner salt, honung och hjorthornssalt. Häll i mjölet, men ta det försiktigt på slutet så att inte degen blir för hård.
  2. Arbeta ihop degen tills den släpper bunken och låt den sedan vila i 20 minuter. Dela degen i 16 bitar och rulla små bullar.
  3. Kavla ut dem tunt. Hetta upp en gjutjärnsstekpanna (utan fett) och grädda bröden i ca 1-2 minuter på varje sida. Låt svalna på galler.

17431433_10155067899507673_479635967_o17431557_10155067899402673_372744997_o