Pannkaka med chiafrön!

jul 12, 2014 | Okategoriserade

Ibland är det extra härligt med pannkakor. Speciellt gott är det att servera med färska hallon, jordgubbar och smultron från egna trädgården. När barnen önskade pannkakor till middag så hade jag inte tillräckligt med ägg så jag ersatte det tredje ägget med 1 msk chiafrön som jag blötlagt innan. Det funkade hur bra som helst och barnen fick i sig lite extra protein. Testa du med! Kolla in receptet nedan!

20140712-180028-64828118.jpg

Pannkaka
2,5 dl mjöl
6 dl mjölk
2 ägg
1 msk chiafrön som du blötlagt i ca 10 min i 0,5 dl vatten
Smör till stekning

Börja med att vispa ihop mjöl och hälften av mängden mjölk så inga klumpar bildas. Rör sedan i resten av mjölken. Knäck sedan i äggen och tillsätt chiafrögelén. Vispa runt till en jämn smet. Grädda på lagom värme. Servera med färska bär och vispad grädde. Mumsfilibaba!