Långfredagen blev lång men på ett bra sätt. Vi hade en heldag med besök i simhall, utflykt till kungarnas sal och så avslutade vi med en tidig födelsedagsmiddag för äldsta sonen. Idag är det påskafton och då är det ”julbord” som gäller för många. Men jag vill gärna komma med ett förslag på lunch/middag som vi serverade igår. Jag åt den här salladen hos en god vän för några veckor sedan och tyckte den var fantastisk. Receptet kommer från min vän Camilla. Hon har en cateringfirma. Är du nyfiken kan du kika in här.
Hoppas ni får en skön påskafton!
Camillas Quinoasallad
4dl quinoa, koka enl. anvisningar4 – 6 salladslökar1 röd chili1 kruka koriander100g babyspenatOlivoljasaften från 2 lime1 tsk saltpepparStrimla salladslök & chili och mixa med bladspenat, lime och tillsätt olja, salt & pepparDenna mix blandas med den kokta quinoan – (avsvalnad men kanske inte kylskåpskall…)1 avocado1 mango100g fetaost1 ask krassebygg på med det som du gillar och vill ha med i salladen.Jag tillsatte rostade morötter, ruccolasallad, salladslök, coctailtomater, rödlökoch rökt lax.