Cheesecake med räkor och kavring i glas
4 skivor mörk skånsk kavring 1 msk smör
2 tsk brödkrydda
300 g räkor, med skal
1 liten rödlök
3 ansjovisfiléer
2 msk gräslök, finskuren 0,5 citron, skalet
1 dl naturell kesella
1 dl crème fraiche
dill, till garnering
Gör så här
- Skär bort kanterna på brödet och smula det grovt för hand. Smält smöret i en stekpanna och lägg i brödsmulorna och brödkryddorna. Bryn brödet knaprigt och låt det sedan rinna av på lite hushållspapper.
- Skala räkorna. Skala rödlöken och skär den i tunna skivor, gärna med mandolin. Hacka ansjovisen.
- Blanda ansjovis, gräslök, citronskal, kesella och crème fraiche i en skål.
- Varva ansjovisröra, brödsmulor, räkor och dill i fyra glas. Avsluta med rödlök och massor av plockad dill på toppen.
Recept från Tina Nordström