Pepparkaks-”fucking”-hus!

dec 10, 2014 | Bakning

I mer än en veckas tid har mina pojkar (3 och 5 år gamla) frågat (tjatat) om att få göra ett pepparkakshus. Jag har medvetet lirkat mig ur samtalet genom att börja prata om fåglarna i trädet utanför köket. De nappade första och andra gången men tredje gången såg de igenom min plan. Det var bara att linka till affären och köpa en byggsats för jag hade i ärlighetens namn ingen lust att göra min egen deg. Jag fick smått panik bara jag tänkte på alla millimeterexakta pepparkaksbitar som skulle limmas ihop med hett smält socker. Sedan risken att de gick sönder fanns inte på kartan. Nä, den goda mor jag är köpte jag en byggsats (jag hade även en i reserv som jag gömt undan ifall det andra skulle mot förmodan braka ihop). Ett klokt val såhär i efterhand. Ett tillräckligt projekt där två starka viljor ska samsas om vilken glasyr som ska vara snö, grön eller vit? Vilka godisar ska sitta var och vilka som ska ner i magen. Jag har börjat ta genvägar när det gäller sådana här projekt för hur mycket jag än vill så tror jag inte barnen bryr sig, om det är en byggsats som kommer från affären eller om mamman har gjort den själv från mjölpåsen. Det mina barn är mest intresserad av är att dekorera och äta godisar upptäckte jag. Det här huset kommer bli en perfekt julklapp till våra höns!

IMG_3190.JPG

IMG_3194.JPG