I början av veckan hade jag glädjen att få bjudas på glöggmys. Alltså dricka glögg och äta gott. En god vän till mig som driver en cateringfirma, Äpplen och Päron hade lagat alla goda tillbehör. Kommande veckor kommer jag dela med mig av inspirationen jag fick. Idag får ni pepparkaksvåfflor. Ett kul tillbehör till adventsmyset på söndag!
En sats våffelsmet för 8-10 våfflor
0,5 påse pepparkakskryddor (påsen är på 18 g och kommer från Santa Maria)
Vispa samman alla ingredienser utom det smälta smöret, det rörs i sist. Sedan är det bara att grädda våfflor!
———-
Lingongrädde:
grädde
rårörda lingon
Vispa grädden, och rör sedan i ett par skedar rårörda lingon. Klart!
———-
Ädelostkräm
1 bit ädelost
lite flytande vispgrädde, alt. crème fraiche
Smula ner ädelosten i en bunke, och vispa ihop med lite grädde eller crème fraiche med elvisp till en konsistens som du känner dig nöjd med. Här finns inga rätt eller fel! Toppa gärna med lite smör-och kanelstekta äpplen.