Picklade ramslöksknoppar!

maj 31, 2022 | Gott och blandat, Vego

Tänk kapris fast med mer vitlökssmak. Gott och vackert att dekorera din maträtter med. En höjdare i en fransk potatissallad.

  • 4 dl vatten
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 dl ättika (12%
  • 0,5 tsk salt
  • 50 g outslagna blomknoppar från ramslök
  • 1 tsk senapsfrö

Koka upp vatten och rör i ättika, socker och salt. Rör tills socker och salt löst upp sig, låt det sedan svalna.

Häll ner lagen i en burk med lock tillsammans med outslagna blomknoppar från ramslök samt senapsfrön. Låt stå inläggningen stå minst en vecka i kylen innan du använder knopparna. Lagen klarar sig ett par månader i kylen, men hållbarheten varierar naturligtvis beroende på hur rena verktyg och burk du använt samt hur kallt du har det i kylen.

Gott att smaksätta potatissalladen, eller bara som gott tillbehör.

Picklade ramslöksknoppar