Tänk kapris fast med mer vitlökssmak. Gott och vackert att dekorera din maträtter med. En höjdare i en fransk potatissallad.
- 4 dl vatten
- 0,5 dl strösocker
- 0,5 dl ättika (12%
- 0,5 tsk salt
- 50 g outslagna blomknoppar från ramslök
- 1 tsk senapsfrö
Koka upp vatten och rör i ättika, socker och salt. Rör tills socker och salt löst upp sig, låt det sedan svalna.
Häll ner lagen i en burk med lock tillsammans med outslagna blomknoppar från ramslök samt senapsfrön. Låt stå inläggningen stå minst en vecka i kylen innan du använder knopparna. Lagen klarar sig ett par månader i kylen, men hållbarheten varierar naturligtvis beroende på hur rena verktyg och burk du använt samt hur kallt du har det i kylen.
Gott att smaksätta potatissalladen, eller bara som gott tillbehör.

