Pingvinstång och veggobiffar!

feb 11, 2015 | Okategoriserade

Det första vår yngsta son sa när han vaknade i morse var ordet pingvin. Han förtydligade det med att säga att han ville ha en pingvinstång. Han måste ha drömt. Men nu till det lustiga. När jag öppnar datorn ligger en pingvinstång på tangentbordet. Scary! Jag förstod att min kära man ville överraska mig med en liten sötsak. Trevligt en vanlig onsdag. Jag berättade om sonens historia. Min man hade inte nämnt pingvinstång för Sven så det måste vara telepati, eller vad tror ni. Kul var det iallafall.

Nu när det doftar vår ute så blir jag automatiskt sugen på mer grön mat. Det här receptet som jag bjuder på idag åt vi för några dagar sedan. Det blev några över som jag åt till lunch dagen efter. De smakade lika bra dagen efter. Ett tips är alltså att göra ett gäng så har du till matlådan klar.

Biffar med bulgur och spenat

4 personer Tid: Ca 40 min

Ingredienser:

1 tsk + 2 krm salt

2 msk + 1 msk rapsolja

4 tomater

2+4 ägg

2 vitlöksklyftor

1-11/2 msk curry

3 dl bulgur

100 g färsk spenat

1 1/2 dl mango chutney, gärna stark

Ca 100 g blandad sallad

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 100 grader. Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen. Låt den svalna en aning.
  2. Grovhacka spenaten. Skala och finhacka vitlöken. Blanda bulgur, spenat, vitlök, 2 ägg, curry och 1 tsk salt.
  3. Tärna 1 tomat och blanda med chutneyn. Skär 3 tomater i tjocka skivor.
  4. Klicka ut smeten i en stekpanna med 2 msk olja och fös ihop dem med stekspaden. Stek plättarna ca 3 min på varje sida. Lägg dem undan för undan på ett ugnssäkert fat och håll dem varma i ugnen.
  5. Stek tomatskivorna hastigt i stekpannan och lägg dem på fatet.
  6. Stek äggen i 1 msk olja ca 3 min. Krydda dem med 2 krm salt. Servera plättarna med stekt ägg, tomatchutney och sallad. Smaklig spis!

 

(null)

(null)