Pizza på ostbotten

aug 30, 2019 | Gott och blandat

Du behöver:

  • Riven västerbottenost, (ca 300-400 g)
  • 3 ägg
  • 1 ask philadelphiaost (300 g)
  • Valfri topping av pizzan. T.ex salami, tomat, lök, svartkål, nötter, frön, ost m.m

Sätt ugnen på 200 grader. Mixa ihop alla ingredienser till en jämn smet. Bred ut på smeten på en bakplåtsklädd plåt. Förgrädda i ca 10-15 min, tills botten har fått en fin färg.

Vi bredde ut tomatsås på halva pizzan. Sen toppade vi den med salami, tomater, rödlök, sparris, chevré, riven svartkål och solroskärnor. Grädda nu i ca 10-15 min. Blir kanterna brända så lägg över folie för att grädda klart. Servera men en god vitkålssallad.

IMG_7719IMG_7733 IMG_7737

IMG_7739