Matiga pizzabullar med kebab. Perfekt att baka hemma och ta med på sommarens utflykter. Lika god varm som kall. Lycka till och glad sommar!
Pizzabullar med kebab
Du behöver:
- En förpackning färdig pizzadeg
- En näve kebab från Meetab (finns i frysdisken)
- En näve skivad smörgåsskinka eller liknande
- En burk kebabsås, gärna Östenssons egna.
- En liten färsk rödlök eller liknande, skalad och tunt skivad
- En tomat hackad i tärningar
- 1 påse riven ost, 150 g
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Öppna förpackningen och rulla ut pizzadegen. Dra ut degen en aning så den blir lite plattare.
- Bred på ett tunt lager kebabsås. Lägg en rad med kebabkött (det går bra att den kommer direkt från frysen) en bit in från kanten på långsidan (se bild ⬇️)
- Strö över hackad tomat och lök. Strö sedan på den rivna osten men spara lite att toppa pizzabullarna med innan de åker in i ugnen.
- Rulla ihop degen längslångsidan. Dela rullen i bullar, ca 2 cm tjocka. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Toppa varje bulle med lite ost. Grädda i ca 15-20 min.
- Smaklig spis!