Perfekt till barnkalset, fredagsmyset eller bara en vanlig tisdag!
Jag minns förtjusningen med att stå och vänta på att ljudet i kastrullen skulle tystna, då var dom äntligen klara att hällas upp i skål och sedan saltas. Det var en upplevelse varje gång att se förvandlingen från gult korn till ”michelingubbe”. Men nu är det mest micropopcorn som förtäras i vår familj.
Om du söker dig till snacksavdelningen i Östenssonsbutikerna finner du snart riktigt bra popcorn till ett lika bra pris! Spana in erbjudandet i annonsbladet. Ibland kanske man är sugen på att tänka utanför popcornpåsen, sagt och gjort här kommer ett recept på karamelliserade popcorn. Lycka till med poppandet!
4 POPCORNSTRUTAR
Karamellpopcorn
- 0,5 dl strösocker
- 1 tsk smör
- 1 l popcorn (gärna varma)
- 1 tsk smör igen
- Majsolja
- 1 påse majskorn = 8 dl färdiga popcorn
- Värm en kastrull med lite majsolja så att den blir riktigt het. Prova gärna med ett majskorn så man vet att den är varm nog.
- Häll i majskorn så att botten täcks. När det börjar poppa lägger man på ett lock. Salta efter smak när de är klara.
- Häll socker i en het stekpanna och låt smälta tills sockret får en karamelliserad ton. Rör så lite som möjligt så att det inte blir hårda klumpar. Tillsätt smör och rör ut.
- Tillsätt därefter popcornen och blanda dem väl med karamellen. Tillsätt lite smör igen och rör om.
- Häll upp på en plåt med smörpapper och låt svalna.
Recept från www.leila.se
Bild från www.tv4.se