Poppa till popcornen med karamell!

mar 21, 2014 | Sött

Perfekt till barnkalset, fredagsmyset eller bara en vanlig tisdag! 

Jag minns förtjusningen med att stå och vänta på att ljudet i kastrullen skulle tystna, då var dom äntligen klara att hällas upp i skål och sedan saltas. Det var en upplevelse varje gång att se förvandlingen från gult korn till ”michelingubbe”. Men nu är det mest micropopcorn som förtäras i vår familj.

Om du söker dig till snacksavdelningen i Östenssonsbutikerna finner du snart riktigt bra popcorn till ett lika bra pris! Spana in erbjudandet i annonsbladet. Ibland kanske man är sugen på att tänka utanför popcornpåsen, sagt och gjort här kommer ett recept på karamelliserade popcorn. Lycka till med poppandet!

4 POPCORNSTRUTAR

Karamellpopcorn

  • 0,5 dl strösocker
  • 1 tsk smör
  • 1 l popcorn (gärna varma)
  • 1 tsk smör igen
  • Majsolja
  • 1 påse majskorn = 8 dl färdiga popcorn
  1. Värm en kastrull med lite majsolja så att den blir riktigt het. Prova gärna med ett majskorn så man vet att den är varm nog.
  2. Häll i majskorn så att botten täcks. När det börjar poppa lägger man på ett lock. Salta efter smak när de är klara.
  3. Häll socker i en het stekpanna och låt smälta tills sockret får en karamelliserad ton. Rör så lite som möjligt så att det inte blir hårda klumpar. Tillsätt smör och rör ut.
  4. Tillsätt därefter popcornen och blanda dem väl med karamellen. Tillsätt lite smör igen och rör om.
  5. Häll upp på en plåt med smörpapper och låt svalna.

Recept från www.leila.se

popcorn

Bild från www.tv4.se