PORTIONEN UNDER TIAN!

mar 6, 2019 | Vego

portioenen_under_tian_indisk

I mångt och mycket styrs jag av hur motiverad jag är när det gäller allt jag tar mig för. En för- och nackdel. Jag har följt ett konto på insta under en tid som heter ”portionen under tian”. Väldigt inspirerande. Nu finns även en kokbok med samma namn ute i handeln. Jag sprang på den och har börjat läsa från sida ett. Kloka ord. Jag har låtit mig inspireras och från den här veckan testar jag olika rätter som jag kommer dela med mig av här på bloggen. Eftersom jag tränar varje dag adderar jag till lite mer protein i form av ägg, rådjur eller annat kött. Men jag håller mig alltid till grundreceptet.

Jag skrev i början om motivation. Det här med att få ner svinnet av mat kan var en utmaning. Det kan handla om allt från oljan i burk inlagda tomater. Kasta inte oljan, utan använd den som en grund i pastasåsen t.ex. Mycket handlar om att skapa nya mönster  och rutiner. Jag känner mig just nu supermotiverad till att testa och se hur mycket jag och min familj kan förändra våra matvanor. Något som är bra oss som familj men även för vår moder jord.

Klicka på bilden så kommer du till det första receptet jag testade. Krämig, smakrik och barnvänlig gryta enligt mig och barnen. Men vi gillar ju också indisk mat.

Tandoorigryta med linser