Provlagar dessert inför Nobelmiddagen! 

dec 12, 2015 | Okategoriserade

Ibland unnar jag mig en frukost på lokal. Den här morgonen var definitivt en sådan eftersom vi kom med båten inatt. Imorse var mamman nedprioriterad till frukost efter alla lämningar. Därav frukost på lokal. Ett klokt val där jag jag valde ägg, smörgås och smoothie med spenat, ingefära, mango och kokosmjölk och en kopp te. Läste morgontidningen och hälsade på några vänner som hade samma tanke som mig själv den här morgonen. Jag har märkt att det är viktigt för mig att hitta stunder där jag har möjlighet till att reflektera. Det kan vara en under en frukost som den här eller en promenad med en nära vän. Hitta stunder för återhämtning både mentalt och fysiskt. 

Idag blir det ett recept som jag provlagar inför en Nobelmiddagen som kommer gå av stapeln den 11 december på min dotters skola. 

MANDELKORGAR:

1,5 dl strösocker

100 g smör

100 g flagad mandel

0,5 dl vetemjöl

2 msk vispgrädde eller mjölk 

2 msk sirap

Mandelkorgar: Sätt ugnen på 200°. Rör samman socker, smör, vetemjöl, grädde/mjölk och sirap i en tjockbottnad kastrull och låt blandningen sjuda upp, rör hela tiden. Rör sedan i mandeln. Klicka ut ca 1,5 msk smet på bakplåtspapper som du siktat mjöl på innan och grädda tills de har fått gyllenbrun färg. Ca 5-6 min, passa noga. När flanen svalnat något, lossa dem försiktigt och böj dem över en liten liten kaffekopp, glas eller liknande så att de får rätt form. Låt kallna helt. Förvara i lufttät burk.