Pulled chicken i goda vänners lag!

apr 22, 2015 | Fågel

En helt vanlig tisdag blev en ovanligt bra tisdag på grund av att jag hade goda vänner på middag. Kan det bli bättre än så? Jag gillar verkligen att göra vardagarna lite roligare och då gärna med gäster vid middagsbordet. Det ska vara enkel mat, inget avancerat. Grejen ska vara att umgås och ha trevligt. Jag var nyfiken på att laga till pulled chicken som går betydligt snabbare än den klassikern pulled pork. Kycklingen kräver bara 2-2,5 h i ugnen. Det låter krångligt men jag inte bli enklare. Du behöver inte göra någonting utan bara njuta under tiden kycklingen är i ugnen. Jag serverade kycklingen i wraps tillsammans med tomat, gurka, majs, sallad och toppad med turkisk yoghurt. Barnen framförde sitt beröm och älskade såsen hörde jag.

Pulled chicken 

Ingredienser

  • 1 färsk kyckling
  • 2 gula lökar
  • 3 hackade vitlöksklyftor
  • 1 hackad röd chili
  • 2 msk Smör-&rapsolja
  • 500 g (en flaska) rökig barbequesås
  • pressad saft av 2 lime
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 175º. Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Skala och skär löken i stora bitar och lägg runt kycklingen. Blanda BBQ-såsen med chili, vitlök, lime, vatten, salt och peppar. Häll såsen över kycklingen. Täck formen med folie och sätt in i ugnen i ca 2 tim. Rensa kycklingen genom att plocka bort lök, skinn och ben. Dra isär köttet med en gaffel, blanda med såsen. Servera med sallad, tomat, gurka, lime och yoghurt och garnera ev med koriander. Recept från Arla.