Pulled Oumph med rostad majs!

mar 13, 2017 | Vego

Pulled oumph ala taco med rostad majs känns helt rätt att kicka igång veckan med. En rätt enkel rätt trots lite hackade av olika tillbehör. Den går snabbt att göra tack vare att oumphen är kryddad och klar och bara att värma på. Ett perfekt alternativ till kött om man känner sig lite mätt på den varan just nu.

Vad är oumph?

Klicka här så kommer du till Oumphs hemsida där du hittar frågor och svar.

Pulled oumph med rostad maj, 4 pers

Du behöver:

En påse pulled oumph 280 g, valfri sallad, 1 färsk mango eller ett paket frusen mango, 1 avokado, 1 chili, 1 kruka koriander, 1 liten burk majs, lite chiliflakes, tortillabröd, valfri chilisås, lite creme fraiche eller turisk yoghurt, sötpotatis om du vill ha det som tillbehör.

Börja med att skära östpotatisen i klyftor eller stavar. Rosta sötpotatisen i ugnen i ca 200 grader i ca 30 min. Under tiden fixar du resten. Värm oumphen efter rekommendationer på förpackningen.

Mangosalsa

Lägg i en frysta mangon i en skål eller en färska tärnade. Tillsätt ca 1 tsk hackad chili. Pressa 1/2 lime över mangon och toppa med lite koriander.

Avokadoröra

Kärna ur avokadon och tärna den. Blanda ihop den med 1 tsk chili, pressa 1/2 lime över, en nypa salt, lite koriander. Rör runt och låt dra en stund.

Rostad majs

Ringla i lite olja i en het panna. Lägg i den avrunna majsen. Smaksätt med chiliflakes. Rosta på medelvärme. Ha koll! Den ska bli lite lätt brun.

Fördela allt på tortilla bröd och njut!

Lycka till och smaklig spis!

IMG_1119